‘Eserlerimle Kürt kadınlarının yanında olmak benim için çok önemli’

Kanada’da yaşayan Kürt müzisyen Melody Ghaderi, son şarkısıyla Kürt kadınlarının mücadelelerine dikkat çekmek ve kendilerinin yanında olmak istediğini söyledi.

ERBİL (K24)

Doğu Kürdistan’nın (Rojhilat) kentinden olan 27 yaşındaki Melody Ghaderi, Kanada’nın Toronto şehrinde büyüdü.

Ghaderi, 16 yaşından beri müzisyenlik yapıyor.

27 yaşındaki Kürt müzisyen, bugün YouTube kanalından “Shero Movement” adlı klibini yayımladı.

Son çalışması ve müzikal yaşamıyla ilgili K24’e konuşan Melody Ghaderi, Toronto’da yaşayan bir Kürt olarak deneyimlerinin çalışmalarında yer aldığını belirterek, “Bu, benim hikayem” dedi.

Müziğe tutkuyla baktığını ve birçok türde eserler ürettiğini kaydeden Ghaderi, “Shero Movement” şarkısıyla tüm Kürtlere ulaşmayı arzuladığını söyledi.

“Ben gururlu bir Kanadalı Kürt’üm” diyen Ghaderi, son çalışmasına ilişkin şunları ifade etti:

“Kürtçede ‘Sher/şêr’ aslan anlamına gelir. İngilizcede ise ‘Shero’ kadınlar için cesareti ve başarıları temsil eder. Çalışma arkadaşlarımla birlikte ‘Shero’ yani ‘Sher’ kavramını tercih ettik. Burada Kürt kadınlarını ve onların hayallerini yansıtmak istedik.”

İngilizcenin yanı sıra Kürtçenin Kurmanci ve Sorani lehçelerinde de çalışmalar yaptığını kaydeden Ghaderi, “Kürt kültürünü tanıtmak ve Kürtlerin yaşadıkları zorluğu anlatmak için iki dilde çalışmaları birleştiriyorum. Pek çok insan veya arkadaşım Kürdistan’ın nerede olduğunu, Kürtlerin ne gibi mücadelelerle karşı karşıya kaldığını soruyor” dedi.

“Shero ile Kürt kadın kardeşlerime güç katmak, onların sesini duyurmak ve bir Kürt kadınının yanlarında olduğunu anlatmak çok önemliydi” diyen Melody Ghaderi, “Bu kadınlara en zor durumlarında bile ne kadar güçlü olduklarını hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.