Başbakan’ın katılımıyla 58’inci Münih Güvenlik Konferansı başlıyor

Başbakan Mesrur Barzani, 35'ten fazla devlet ve hükümet başkanı, 100'den fazla dışişleri ve savunma bakanının katılacağı Münih Güvenlik Konferansı'na katılıyor.

ERBİL (K24)

58’inci Münih Güvenlik Konferansı bugün başlıyor.

Konferansa katılmak için dün Almanya’ya hareket eden Başbakan Mesrur Barzani, Ortadoğu, Avrupa ve ABD’nin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek.

Başbakan’ın gerçekleştireceği görüşmelerde bölgedeki terör tehdidi ve Kürdistan Bölgesi’nin uluslararası toplumla ilişkilerinin ele alınması bekleniyor.

35'ten fazla devlet ve hükümet başkanı, 100'den fazla dışişleri ve savunma bakanının katılacağı toplantının önemli konukları arasında, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de bulunuyor.

Küresel güvenlik politikalarının ele alınmaya başlanmasıyla Münih Güvenlik Konferansı adını alan konferans, geleneksel olarak her yıl Şubat ayında Bavyera Eyaleti'nin başkenti Münih'teki Bayerischer Hof otelinde düzenleniyor.

Her yıl olduğu gibi dünya liderlerini buluşturan konferans için bu yıl da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bu yıl bu güvenlik önlemlerine, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamındaki hijyen ve koruma tedbirleri de eklemlendi.

Ayrıca geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle sanal ortamda yapılan konferans bu yıl sınırlı bir katılımla gerçekleşecek.