Almanya Savunma Bakanı: Putin omuz omuza vermemizden rahatsız oldu

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinin olası bir Rus işgaline karşı omuz omuza vermesinden rahatsız olduğuna inandığını söyledi.
Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht
Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht

HABER MERKEZİ

Pazar günü Münih Güvenlik Konferansı (MSC) kapsamında düzenlenen "Avrupa Dış ve Güvenlik Politikası ve Dilin Gücü" başlıklı oturuma katılan Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, "Omuz omuza vererek Putin’e bizi bölmesi için fırsat sunmadık" diye konuştu.

Lambrecht, federal hükümetin Rusya tarafından işgal tehdidiyle karşı karşıya olan Ukrayna'ya silah göndermeme yönündeki kararını da savundu.

Almanya'nın uzun yıllardır "kısıtlayıcı silah ihracat siyaseti" izlediğini hatırlatan Lambrecht, bu politikanın sadece yeni hükümet tarafından benimsenmediğini, aksine bu politikanın önceki hükümetler tarafından da izlendiğini vurguladı.

Bakan Lambrecht, "Bu, uzun süredir benimsediğimiz siyasi bir tutum ve bu tutum tarihimiz ve geçmişimizle ilintili. Ve bu bence doğru yaklaşım. Alman toplumu da bu bakışı paylaşıyor. Toplumun yüzde 80'i bu siyaseti destekliyor" ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Ukrayna'ya 2014 yılından bu yana destek sağladığını belirten Lambrecht, Berlin'in Kiev'in güvenilir bir ortağı olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Ukrayna’ya farklı şekillerde destek verilebileceğinin altını çizen Bakan, "Tüm müttefikler olarak aynı performansı vermek zorunda değiliz" diye konuştu.