DSG: ABD bize 8 askeri araç gönderdi

Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü, Kürdistan 24’e açıkladı: ABD yönetimi bize 8 zırhlı askeri araç gönderdi. Zırhlı araç, füze ve benzeri ağır silah yok.

Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü (DSG) Sözcüsü Telal Silo, ABD yönetiminin kendilerine 8 adet askeri araç gönderdiğini doğruladı.
Kurdistan24’e haber yayınına canlı bağlanan Telal Silo, söz konusu araçların kendilerine ulaştığını söyledi. 8 adet askeri araç dışında ABD’nin kendilerine herhangi bir zırhlı araç, füze ve benzeri ağır silah ve araç vermediğini söyleyen Silo, “Biz ABD ile müttefikiz ve önümüzdeki zamanlarda ABD, DSG’ye desteği artarak devam edecek” dedi.
TRUMP’TAN DAHA FAZLASINI BEKLİYORUZ
Bu yardımın yönetime yeni gelen Donald Trump’ın ekibinin DSG’ye yönelik ilk desteği olduğunu dile getiren DSG Sözcüsü şunları söyledi: “Rakka operasyonu için ABD’den silah ve teçhizat talebinde bulunmuştuk. Gelen bu araçlar başlangıç için sevindiricidir. ABD ile alanda koordineli çalışan bir müttefik olduğumuz için, Trump yönetiminin önümüzdeki zamanlarda daha kapsamlı ve modern silah yardımları yapacağını tahmin ediyor ve bekliyoruz.”
ABD, Fransız ve İngiliz güçlerinin alanda kendileriyle beraber savaştığını söyleyen Telal Silo, bu güçlerle uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi.