Almanya’da alarm: Terör saldırıları konusunda uyarılar arttı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı, Almanya’da iç güvenlik endişesini artırdı, terör saldırıları konusunda uyarılar var

HABER MERKEZİ

Alman polisi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle Almanya’da yaşanabilecek gerilimler ve olası terör saldırıları konusunda uyarılarda bulundu.

Alman polis sendikası GdP’nin Başkanı Oliver Malchow, güvenlik birimlerinin “olağanüstü gelişmelere” hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Rusya ve Ukrayna’nın Almanya’daki resmi temsilciliklerine saldırılar olabileceğini söyleyen yetkili, ülkede yaşayan Ruslar ve Ukraynalılar arasında gerilimler yaşanabileceğini, karşıt gruplar, onlara destek veren örgütler arasında çatışmalar çıkabileceğini, çeşitli eylemler düzenlenebileceğini kaydetti.

“KRİTİK ALTYAPI HİZMETLERİ HEDEF ALINABİLİR”

Diğer bir polis sendikası olan DPolG’nin Başkanı Rainer Wendt ise Almanya’nın iletişim, internet gibi kritik altyapı hizmetlerine karşı sabotajlar ve terör saldırılarının olabileceğine işaret etti ve enerji tesislerinin de siber saldırıların hedefi olabileceği uyarısı yaptı.

Yetkili, Ukraynalı sığınmacıların yerleştirileceği tesisler için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Almanya’da yaklaşık 235 bin Rusya kökenli, 135 bin de Ukraynalı yaşıyor. Rusya’nın saldırılarının başlamasının ardından şu ana kadar 800 bin Ukraynalı komşu ülkelere sığınırken, Almanya’ya gelecek sığınmacıların sayısının gelecek günlerde hızla artması bekleniyor.

GÜVENLİK BİRİMLERİ TEYAKKUZDA

Polis sendikalarının dikkat çektikleri uyarılar konusunda hem federal hükümet hem de eyalet makamlarının, polis ve istihbarat teşkilatlarının harekete geçtiği belirtiliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasından bu yana güvenlik kabinesi en az iki kez toplandı.

Rus istihbaratının en aktif olduğu ülkelerden olan Almanya, son yıllarda yaşanan skandallar nedeniyle çok sayıda Rus diplomatı ve istihbarat görevlisini sınır dışı etmişti. (Kaynak: BBC)