Rusya’dan geçici ateşkes kararı

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması için insani koridorların açıldığı belirtildi.

Söz konusu koridorların Ukrayna tarafı ile anlaşma ile açıldığına işaret edilen açıklamada, “Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulanacaktır” ifadesine yer verildi.

Ukrayna'da Rus ordusu tarafından kuşatılan Mariupol şehrinin Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, dün yaptığı açıklamada, kent halkının 5 gündür bombardıman altında olduğunu, tahliye için güvenlik koridoru oluşturulması gerektiğini söylemişti.

GEÇİCİ ATEŞKES İLAN EDİLEN MARIUPOL'DE SON DURUM

Sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan edilen Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'den tahliyelerin başladığı bildirildi.

Mariupol Belediye Başkanlığı ise Rusya birliklerini saldırıya devam etmekle suçlayarak, sivil nüfusun tahliyesini ertelediklerini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın geçici ateşkes ilan ettiği bölgelerden tahliyelerin durdurulduğu doğrulandı.

“SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN DAHA FAZLA ANLAŞMA YAPILACAK”

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko ise sivillerin tahliyesini sağlayan insani koridorlar oluşturmak için Rusya ile daha fazla sayıda anlaşma yapılmasının beklendiğini açıkladı.

Rus birliklerinin kuşatması altındaki liman kenti Mariupol'dan yapılan tahliyelere işaret eden Geraşçenko, "Kesinlikle diğer bütün bölgeler için de bu tür anlaşmalar yapılacak" dedi.