Angelina Jolie: İnsanlara destek için Yemen’deyim

Yemen'deki çatışmaların neden olduğu insani felakete dikkati çekmek için Aden'e giden Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi ve aktris Angelina Jolie, "Barışa umutsuzca ihtiyaç duyan bu insanlara destek için Yemen'deyim" dedi.
Angelina Jolie
Angelina Jolie

HABER MERKEZİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (UNHCR) yapılan yazılı açıklamada, 7 yıldır devam eden savaşın neden olduğu felakete dikkati çekmek umuduyla Yemen'i ziyaret eden Angelina Jolie'nin, ülkenin güneyindeki geçici başkent Aden'e ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, Jolie'nin Yemen'de çatışmalardan etkilenen ve yerlerinden edilen ailelerle bir araya geleceği belirtildi.

Jolie de Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukrayna'daki vahşete tanık olmaya, çatışmaya son verilmesi ve insani yardımların ulaşması çağrısında bulunmaya devam ederken, barışa umutsuzca ihtiyaç duyan bu insanlara destek için Yemen'deyim" ifadelerini kullandı.

Yemen'de 2022 yılı itibarıyla "saat başı bir sivilin öldüğü ya da yaralandığına" dikkati çeken Jolie, ekonominin savaş nedeniyle çökme noktasına geldiği ülkede 20 milyondan fazla sivilin insani yardıma bağımlı olduğunu kaydetti.

Jolie, "Herkes aynı merhameti hak ediyor. Çatışmanın sivil kurbanlarının hayatları, her yerde aynı kıymette. 7 yıllık savaşın ardından Yemen halkı da korunma, destek ve her şeyden önce barışa muhtaç" değerlendirmesinde bulundu.