İngiltere: Polonya Ukrayna'ya savaş jeti sağlarsa destek oluruz

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Polonya'nın Ukrayna'ya savaş jeti göndermeyi seçmesi halinde destek olacaklarını açıkladı.

HABER MERKEZİ

İngiltere Savunma Bakanı Wallace "Polonya'nın savaş jetlerini Ukrayna'ya göndermeyi seçmesi halinde Polonya yönetimine destek olacağız" derken böyle bir durumda Rusya'nın Polonya'yı doğrudan hedef haline getirebileceğini söyledi.

Wallace Times Radio'ya verdiği demeçte "Her ne olursa olsun Putin dünyada tükenmiş bir güç, işi bitti, ordusu bitti bunu kabul etmesi gerekiyor. Uluslararası toplum ona karşı birleşti. Halkına büyük ekonomik sıkıntılar neden olacak bir durumda" dedi.

Ukrayna'nın komşusu Moldova'ya Pazar günü bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken,, Washington'ın Kiev'in ihtiyaçlarını değerlendirebilmek adına Ukraynalı yetkililerle aktif bir diyalog içinde olduğunu belirtmişti.

"Bu değerlendirmeyi yaparken kendimizin, müttefiklerimiz ya da ve ortaklarımızın Kiev'in Rusya'ya karşı savunmasını desteklemek için ne gönderebileceği üzerinde de çalışıyoruz" diyen Blinken, Polonya'nın Ukrayna'ya uçak göndermeye karar vermesi halinde ABD'nin bu sevkiyatı nasıl destekleyebileceğini gündeme aldıklarını ifade etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, Cumartesi günü ABD'li senatörlerle video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirmişti.

Wall Street Journal'ın (WSJ) görüşmede bulunan iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Zelenskiy, en çok neye ihtiyaçları olduğunu soran Senatör Mitch McConnell'e "savaş jetleri" yanıtını vermişti.