‘Ukrayna’da iki şehir daha hedef alındı’

Ukrayna’nın Lutsk ve Dnipro kentlerinin de ilk kez hedef alındığı bildirildi.

HABER MERKEZİ

BBC Ukrayna servisi, Lutsk ve Dnipro kentlerinin ilk kez hedef alındığını aktardı.

Haberde Lutsk kentinde bir havaalanının vurulduğu belirtildi.

Ukrayna’nın doğu ve batısındaki bu iki kent daha önce hedef alınmamıştı.

Saldırıda bir jet motoru bakım ve tamir fabrikasının da vurulduğu belirtilirken, bu tesisin Rusya’nın stratejik hedefleri arasında olduğu kaydedildi.

Lutsk Belediye Başkanı da kente yakın havaalanının hedef alındığını doğruladı.

Facebook hesabından açıklama yapan Belediye Başkanı, “Herkes sığınaklara” mesajını verdi.

Ayrıca Ukrayna medyası, Dnipro’da üç ayrı patlama olduğunu bildirdi. Bu patlamalarda birinde iki katlı bir ayakkabı fabrikasının vurulduğu aktarıldı.

“RUS GÜÇLERİ KİEV’E 5 KM KADAR YAKLAŞTI”

Öte yandan bir ABD'li Savunma Bakanlığı yetkilisi, Rus güçlerinin son 24 saat içinde başkent Kiev’e 5 kilometre yaklaştığını açıkladı.

Rus güçlerinin ilerlediği Kiev'in Belediye Başkanı Vitali Klitschko da Rusya saldırılarının başlamasından bu yana nüfusun yarısının şehri terk ettiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da Ukrayna’da Rus kuvvetlerinin birçok kenti kuşattığını ve kritik altyapılarını yok ettiğini ifade etti.

Price, şu anda hangi kentlerin kuşatılmış olduğunu belirtmedi.

Price, Rus hükümetini Ukraynalıların "iradesini kırmak" için nüfusun yoğun olduğu merkezleri "yıkıma uğratmakla" suçladı.

Rus saldırılarının, kent sakinlerini susuz, elektriksiz, yiyecek ve ilaçsız bıraktığını belirten Price, birçok kişinin "acımasız bombardımanlar" sonucunda kaçamadığını da sözlerine ekledi.

RUSYA, LUTSK VE IVANO-FRANKIVSK'E SALDIRILARI DOĞRULADI

Ayrıca yerel basında çıkan haberlere göre, Rusya Savunma Bakanlığı Lutsk ve Ivano-Frankivsk'e yönelik saldırıları doğruladı.

Moskova savunma yetkilileri, yüksek hassasiyetli, uzun menzilli saldırılarının Ukrayna'nın batısındaki şehirlerdeki iki askeri havaalanını hedef aldığını söyledi.

Ivano-Frankivsk belediye başkanı, Facebook hesabından paylaştığı mesajda Rus bombardımanını doğruladı.