Almanya Başbakanı Merkel Ankara'da

Merkel’in ziyareti, Türkiye-AB ilişkilerinin gerildiği ve mülteci anlaşmasının tehlikeye girdiği bir döneme denk geliyor.

Haber Merkezi- Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir günlük çalışma ziyareti için Türkiye'ye geldi.

Almanya Başbakanı Merkel'in uçağının, bugün saat 12.57'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiği öğrenildi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

 

Merkel’in ziyareti, Türkiye-AB ilişkilerinin gerildiği ve mülteci anlaşmasının tehlikeye girdiği bir döneme denk geliyor. Ankara, mülteci anlaşmasının gereği olan 3 milyar Euro'nun çok büyük bir kısmının yatırılmadığı gerekçesiyle tepkili.

17.15'te de Başbakan Binali Yıldırım'la görüşecek olan Merkel, Yıldırım'la düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından akşam saatlerinde de Almanya Büyükelçiliği Rezidansı'nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. 

MASADA MERKEL’İ BEKLEYEN KONULAR

Merkel ziyaretinin öncelikli konusunun FETÖ ve diğer örgüt mensuplarının Türkiye’ye iadesi, olması beklenirken, ayrıca savunma işbirliğinin artırılması, Almanya-Türkiye işbirliği ve dış ticaret hacminin artırılması ve tehlike çanları çalan Geri Kabul Anlaşması da masada Merkel’i bekleyen konular.

Öte yandan Merkel'in iki gün önce tahliye olan HDP'li İdris Baluken'le görüşmek istediği ileri sürüldü.