YENİLENDİ - DAİŞ'e büyük operasyon 400'ü aşkın gözaltı

Türkiye genelinde bu sabah DAİŞ'e yönelik birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Farklı illerde onlarca adrese düzenlenen operasyonlarda 400'ü aşkın DAİŞ şüphelisi gözaltına alındı.

Haber Merkezi- Türkiye genelinde bu sabah DAİŞ'e yönelik birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Farklı illerde onlarca adrese düzenlenen operasyonlarda 400'ü aşkın DAİŞ şüphelisi gözaltına alındı.
Ankara;60 gözaltı

Türkiye genelinde bu sabah DAİŞ'e yönelik birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Farklı illerde onlarca adrese düzenlenen operasyonlarda 299 DAİŞ şüphelisi gözaltına alındı.
Ankara'nın Sincan, Çubuk, Yenimahalle ve Mamak ilçelerindeki adreslere yönelik operasyonda çoğu yabancı uyruklu 60 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet'e götürüldü.
İstanbul'da; 18 gözaltı, 14 sınır dışı
İstanbul ve Kocaeli’de, haklarında eylem hazırlığında oldukları şüphesiyle, aralarında İstanbul'da sorumlu düzeyde kişilerin de yer aldığı şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.
Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 20 adreste ve Kocaeli'nde bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, 1’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 18 kişiyi gözaltına aldı.
Ayrıca operasyonda yakalanan 10'u çocuk 14 yabancı uyruklu kişi, sınır dışı işlemleri için bölge polis merkezlerine teslim edildi.

İzmir

İzmir’de kent merkezi ve Menemen ilçesinde belirlenen 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Gözaltına alınan 9 kişinin DAİŞ üyeleriyle irtibat halinde oldukları, zaman zaman çatışma bölgelerine gidip geldikleri ve kentte eylem hazırlığında oldukları ileri sürüldü.
Zanlıların sosyal medya aracılığıyla kurdukları gruplarda örgüte eleman temini için çalıştıkları iddia edildi.
Şüphelilerden Suriye vatandaşı E.A'nın, örgüt üyelerini sığınmacı görünümünde Avrupa ülkelerine kaçırmak için araştırma yaptığı öne sürüldü.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada bir av tüfeği ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Bursa
Bursa'nın Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Orhaneli ilçelerindeki operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.
Adıyaman

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Suriye'deki çatışma bölgelerindeki DAİŞ mensuplarıyla irtibatlı oldukları, örgütsel toplantılar düzenleyerek propaganda yaptıkları ve terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştıkları öne sürülen şüphelilere yönelik Adıyaman, İstanbul, Manisa, Gaziantep ve Samsun'da 84 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekât ekiplerinin desteğiyle kent merkezinde 39, Kâhta, Besni ve Gölbaşı ilçelerinde aralarında pansiyon, iş yeri ve evlerin de bulunduğu 40 adreste yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve bilgisayara el konuldu, 100 kişi gözaltına alındı.

Konya

Konya’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa

Savcılık talimatıyla kentin çeşitli semtlerinde Suriye uyrukluların kaldığı otel ve evlere polisler tarafından eş zamanlı baskın düzenledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı baskınlarda 150 kişi gözaltına alındı.

Bingöl
Bingöl'de de 10 kişi gözaltına alındı. Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Elazığ

Elazığ’da hakkında gözaltı kararı verilen 16 şüphelinin yakalanması için kent merkezi ve ilçelerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
12 kişi yakalanırken, 4 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

Kaynak: Ajanslar