Will Smith'e 10 yıl Oscar'dan men cezası

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Smith'in 10 yıl boyunca kurum tarafından düzenlenen herhangi bir etkinliğe katılmasını yasakladı.

HABER MERKEZİ

Akademi, 94. Oscar Ödül Töreni sırasında Will Smith, eşi ile ilgili bir espri yapan Chris Rock’a öfkelenerek canlı yayında sahnede tokat atması tartışılma konusu olmuştu.

Akademi Yönetim Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, “94. Oscar ödül töreni, Bay Smith'in sahnede sergilediği kabul edilemez ve zararlı davranışlarla gölgelendi” denildi.

Açıklamada, Smith’in 10 yıl boyunca Akademi'nin etkinliklerine katılmasının yasaklandığı belirtilerek, tören gecesi Smith’in tavrına karşılık uygun adım atılamadığı ve salonda kalmasına izin verildiği için de özür dilendi.

Smith’in o gece aldığı ödülün geri alınıp alınmayacağı veya 10 yıl boyunca Oscar’a aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda ise bir detay verilmedi.

Akademinin kararına karşı açıklama yapan Will Smith de “Akademi’nin kararına saygılıyım, kabul ediyorum” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Chris Rock'ın, bir hastalık nedeniyle saçları dökülen eşi Jada Pinkett Smith hakkında 'Jada seni çok seviyorum. G.I Jane 2'yu sabırsızlıkla bekliyorum' şeklinde espri yapması sonrası sahneye yürüyen Smith Rock'a tokat atmıştı.

Yerine dönen Smith, iki kez 'Karımın adını ağzına alma' diye bağırmıştı.

Smith, Oscar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmasında, kendisini ailesini korumak zorunda hissettiğini söyleyerek şöyle söylemişti:

"Bizim yaptığımız işi yapanların bu tür hakaretleri kaldırabilmesi gerektiğini biliyorum; insanların hakkınızda delice konuştuğunu, size saygısızlık ettiğini, bunun karşılığında gülümseyip her şey yolundaymış gibi davranmanız gerektiğini biliyorum. Ama sevgi insana delice şeyler yaptırıyor."