Suriye'de hava saldırısı; 21 sivil hayatını kaybetti

Ateşkesin devam ettiği Suriye'de hava saldırısı gerçekleşti. Muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentine yapılan hava saldırılarında 21 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber Merkezi- Ateşkesin devam ettiği Suriye'de hava saldırısı gerçekleşti. Muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentine yapılan hava saldırılarında 21 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan ateşkes görüşmelerinden sonra ilk kez bir hava saldırısı gerçekleşti. İdlib kent merkezine yapılan yaklaşık 10 hava saldırısında 21 sivilin hayatını kaybettği ve 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Aljazeera'de yer alan habere göre; muhalifler İdlib kent merkezine yapılan saldırıları Rus uçaklarının gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Habere göre İdlib sivil savunma yetkililerinden Ömer Ulvan,''Rusya'ya ait olduğunu tahmin ettiğimiz uçaklar, İdlib'in Kusur mahallesine 10 hava saldırısında bulundu.'' dedi. Saldırılarda 21 sivilin yaşamını yitirdiğini ve 18 sivilin yaralandığını kaydeden Ulvan, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin yaralıları saldırı bölgesinden çıkarttığını dile getirdi.

Olayda çok sayıda binanın yıkıldığını ya da hasar gördüğünü aktaran Ulvan, yaralıların kentteki hastanelere kaldırıldığını ve bazılarının durumunun ağır olduğunu söyledi.

Suriye'de rejime ait savaş uçakları, genellikle tek ya da birkaç uçakla saldırı düzenlerken, Rusya'ya ait uçaklar aynı anda saldırı gerçekleştiriyor.

Suriye'de çatışan taraflar arasında Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde sağlanan ateşkes 30 Aralık'ta yürürlüğe girmişti. Ateşkes, IŞİD ve Nusra Cephesi'ni kapsamamıştı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 23-24 Ocak'ta yapılan Suriye konulu toplantıda, Türkiye, Rusya ve İran, ateşkes ihlallerinin önlenmesi için üçlü izleme mekanizması kurulması konusunda anlaşmış, taraflar mekanizmanın yapılandırılmasına ilişkin Pazartesi teknik bir toplantı gerçekleştirmişti.