DBP: 100'den fazla yöneticimiz gözaltına alındı

Haber Merkezi- Dün gece saatlerinde Türkiye genelinde başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden eş zamanlı operasyonlarda 500'e yakın kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüklerinden yapılan açıklamaya göre PKK'ye yönelik olduğu belirtilen operasyonlarda birçok ilde farklı adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda çok sayıda gözaltı işlemi yapılırken gözaltına alınanaların sayısı hakkında ise henüz kesin bir sayı belirtilmiş değil.

Gözaltına alınanlar arasında birçok HDP ve DBP yöneticisinin de olduğu tahmin edilirken DBP'den yapılan açıklamada, yapılan operasyonlarda DBP binalarına da operasyon düzenlendiği ve çok sayıda DBP'li vee HDP'li yöneticinin gözaltına alındığı bildirildi. DBP tarafından farklı illerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan DBP'li sayısının 112 olduğu bildirilirken, gözaltına alınan yöneticiler hakkında henüz net bir bilgi edinilemediği belirtildi.

DBP'den yapılan açıklamada, Muş’ta 36, Urfa’da 28, Mardin’de 20, Hakkari’de 4, Siirt’te 11 ve Bingöl’de 13 olmak üzere DBP'li 112 yöneticinin gözaltına alındığı bildirildi.

Sabah saatlerinde İstanbul'da  100'ün üzerinde adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 70 kişi gözaltına alınmıştı. İlerleyen saatlerde edinilen bilgilere göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Muş, Mardin, Hakkari, Siirt, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 17 ilde operasyon düzenlendiği ve 500'e yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.