DBP: Nusaybin’de 5 köylü kayıp 45 köylü de gözaltında

Mahir Yüksel

K24/Diyarbakır- Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek , Nusaybin’de süren sokağa çıkma yasağında 5 köylünün kayıp olduğunu, 3’ü çocuk 3’ü de kadın olmak üzere 45 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.
DBP, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 11 Şubat 2017’den bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı Koruköy (Xerabê Bavê) ve bölgede yaşanan gelişmeler üzerine Diyarbakır Danışma Bürosu’nda basın toplantısı düzenledi. Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek ve MYK üyelerinin düzenlediği basın toplantısında, yerinde inceleme yapmak üzere uluslararası insan hakları kuruluşlarına çağrıda bulunuldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülcihan Şimşek, gözaltına alınan 45 köylüden bazılarına işkence uygulandığını ileri sürdü.
Öte yandan HDP, DBP ve DTK’dan oluşan bir heyet 5 gündür Koyuköy’e geçmek istiyor ancak güvenlik gerekçesiyle geçişlerine izin verilmiyor.


NE OLMUŞTU?
Mardin Valiliği 11 Şubat 2017’de Koruköy mahallesi’nde PKK’ye yönelik yapılacak askeri operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Yine valilikten yapılan açıklamaya göre TSK ile PKK arasında çıkan çatışmada 4 PKK’li hayatını kaybetmiş, bir polis ile bir askerin de yaralandığını açıklamıştı.


2 MAHALLEDE DAHA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 22 Şubat 2017 saat 08:00’den itibaren ikinci bir duyuruya kadar Doğanlı ve Kuyular bölgesinde de sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.