Irak Parlamentosu Başkanı Halbusi istifa etti

Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed el-Halbusi görevinden istifa etti.

HABER MERKEZİ

Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi görevinden istifa etti.

Irak Parlamentosu’nun Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi'nin istifasını oylamak için önümüzdeki Çarşamba günü toplanacağı bildirildi.

Çarşamba günü yapılacak parlamento oturumunda Halbusi’nin istifasının yanı sıra Parlamento Birinci Başkan Yardımcısı’nın Parlamento Başkanlığının oylanacağı bilgisine ulaşıldı.

Enbar vilayetinin eski valisi olan Sünni siyasetçi Halbusi, iki dönemdir Irak Parlamentosu Başkanlığı yapıyordu.

HALBUSİ’DEN AÇIKLAMA: BU YIL HAYATIMIN EN ZOR YILIYDI

Halbusi de Bağdat'ta katıldığı Kurdistan24 sponsorluğunda düzenlenen Rafideyn Forumu’nda yaptığı konuşmada görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Konuyu diğer siyasi parti liderleriyle görüşmediğini söyleyen Halbusi, istifayı kabul edip etmeme kararının milletvekillerine bağlı olduğunu ifade etti.

İstifa etme kararının parlamento oturumunu etkilemeyeceğini bildiren Halbusi, “Yargıya saldırmaya ve Temsilciler Meclisi oturumlarını aksatmaya karşıyım. Aynı şekilde vatandaşımın kanının dökülmesine de karşıyım” dedi.

Halbusi, “Bu yıl hayatımın en zor yılıydı, sorunlar ve baskılarla dolu bir yıldı. İstisna artık kalıcı kural haline geldi. Bu yüzden durumun olağanüstü olduğunu, olağanüstü şeyler yapıldığını söylemek için istifa ediyorum. Dünyada sorunlar olduğu doğru ama şimdi derin iç sorunlarımız var ve hükümet kuramıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstifa kararımın KDP ve Sadr Hareketi ile ilgisinin olmadığını bildiren Halbusi, istifasının nedenlerinden birinin, siyasi yönün çoğunluk hükümetinden koalisyon hükümetine doğru değişmesi olduğunu belirtti.