Fransa’dan Türkiye'ye operasyon mesajı: Maalesef ilk kez görmüyoruz

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde Rojava, Suriye ve Kürdistan Bölgesi’nde düzenlediği hava operasyonuyla ilgili “endişesini” dile getirerek “itidal” çağrısında bulundu.
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna

HABER MERKEZİ

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Moldova'da düzenlenen uluslararası bir konferansın oturum aralarında yaptığı konuşmada, "Maalesef, Türkiye'nin yabancı bir ülkede saldırılar düzenlediğini ilk kez görmüyoruz. Her defasında Türkiye'nin daha fazla itidal göstermesi konusundaki arzumuzu dile getirdik” dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı, “Türkiye'nin terörizm karşısındaki güvenlik endişelerini anlıyoruz. Ancak bu tür araçlarla ve böylesine bir yöntemle değil” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rojava, Suriye ve Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonun ardından “kara operasyonu” hakkındaki düşünceleriyle ilgili bir soruya, “Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Burada ne kadarlık bir gücün Kara Kuvvetlerinden buna katılması gerekir, bunu da zaten ilgili birimlerimiz, Savunma Bakanlığımız, Genelkurmayımız birlikte kararını verirler; istişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı buna göre atarız” yanıtını vermişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre Rojava ve Suriye'de gerçekleştirilen hava operasyonlarında çok sayıda PYD unsuru ve rejim askeri hayatını kaybetti.