Uluslararası Koalisyon Sözcüsünden K24’e: DAİŞ tamamen zayıfladı

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü, DAİŞ’in tamamen zayıfladığını vurguladı.

ERBİL (K24)

K24 yayınına katılan Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Rachel Jeffcoat, DAİŞ’in bölgedeki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası Koalisyon’un DAİŞ’le mücadele konusunda Peşmerge Güçleri ve Irak ordusuyla işbirliğini sürdürdüğünü vurgulayan Rachel Jeffcoat, DAİŞ’in tamamen zayıfladığını dile getirdi.

Geçmişte DAİŞ’e karşı sürdürülen operasyonlar kapsamında örgütün kontrolünde toprak kalmadığını anımsatan Rachel Jeffcoat, şu anda DAİŞ hareketliliğinin nedeninin Irak’ın istikrarını bozmaya yönelik olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“DAİŞ, Irak’ın istikrarını bozmak için elindeki tüm araçları kullanmaya çalışıyor. Ancak örgütün tamamen yenilmesi için Peşmerge Güçleri ve Irak ordusuna destek vermek üzere buradayız.”

DAİŞ’in faaliyetlerini izlemeye devam ettiklerini ifade eden Koalisyon Sözcüsü, örgüte çok sayıda darbe vuran Peşmerge Güçleri ve Irak ordusuyla işbirliği yapmaya devam edeceklerini de ekledi.

Diğer yandan DAİŞ’le mücadele konusunda Peşmerge Güçleri’nin büyük bir deneyime sahip olduğunu söyleyen Jeffcoat, teröre karşı savaş konusunda da Peşmerge Güçleri’nin rolüne dikkat çekti.

Jeffcoat, “Bu nedenle Peşmerge Güçleri, DAİŞ saldırılarını püskürtme yeteneğine sahiptir” dedi.

Peşmerge Güçleri’nin güvenilir bir müttefik olduğuna ve ilişkilerinin de buna dayandığına dikkat çeken Koalisyon Sözcüsü Jeffcoat, eğitimlerinin yanı sıra önümüzdeki yıl Peşmerge Güçleri’ne askeri teçhizat sağlayacaklarını, askeri üs inşa edeceklerini vurguladı.

Rachel Jeffcoat, “2023’te Peşmerge Güçleri’nin daha da güçlenmesini istiyoruz” dedi.

Öte yandan Uluslararası Koalisyon'un Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri’yle (DSG) koordinasyonu konusunda da konuşan Jeffcoat, işbirliğinin devamına işaret etti.

Jeffcoat, DSG’ye yönelik yardımlarının ve DAİŞ’in yenilmesi için operasyonların süreceğini dile getirdi.

Aynı zamanda Türkiye’nin Rojava’ya yönelik hava saldırıları ve olası kara harekatıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Rachel Jeffcoat, DAİŞ’e karşı sürdürülen operasyonları sekteye uğratacak tüm eylemleri reddettiklerini vurguladı.