Viyan Dexil: Asıl sorun, PKK’nin Şengal’deki varlığıdır

Irak Parlamentosundaki Ezidi milletvekili Viyan Dexil, Roj Peşmergeleri ile YBŞliler arasında yaşanan çatışmadan dolayı rahatsızlığını dile getirip sükûnet çağrısı yaptı.

Kürdistan24/Haber Merkezi- Irak Parlamentosundaki Ezidi milletvekili Viyan Dexil, Roj Peşmergeleri ile YBŞliler arasında yaşanan çatışmadan dolayı rahatsızlığını dile getirip sükûnet çağrısı yaptı.

Şengal’i Federal Irak Devletinin toprağı olarak tanımlayan Dexil, Şengal’deki asıl sorunun PKK’nin oradaki varlığı olduğunu söyledi.

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani’nin ilçedeki krizin büyümesini önlemesini umut ediyorum diyen Viyan Dexil; “Başkan Mesut Barzani’ye ve akılcı siyasetine güvenim tamdır. Bu sorunu kucaklamasını ve sorun büyümesinin önüne geçmesini umuyorum. Yoksa Irak ve Kürt halkının düşmanları bu durumu kendi maslahatları için kullanabilir” dedi.

Yaşananların üzüntü verici olduğunu ifade eden Dexil; “Yaşanan olay yaralı olan Şengal halkı için bir tehdittir. Yaşananlar üzüntü vericidir. Şengal’in güven ve huzuruyla oynanmamasını talep ediyorum. Sorunların diyalog ve akılcı yöntemlerle çözülmesini umuyorum” şekilinde konuştu.