Musul'da dokuz günde 45 bin sivil göç etti

Haber Merkezi- Irak ordusunun yürüttüğü Musul operasyonu devam ederken, Uluslararası Göç Örgütü (IOM), operasyon nedeniyle binlerce sivilin bölgeyi terk etmeye devam ettiğini bildirdi.

Kaydettiği verileri paylaşan IOM, Irak ordusu ve Koalisyon güçlerinin Batı Musul'da devam ettirdiği operasyonların başladığı 19 Şubat'tan bu yana 45 bin sivilin bölgeyi terk ettiğini bildirdi.  IOM'un verilerine göre sadece geçtiğimiz Cuma günü 13 bin sığınmacı karşılandı.

Söz konusu 45 bin sığınmacının 25 Şubat'tan itibaren bugüne kadar geçen 9 gün içerisinde kaydedildiğini belirten IOM, bunların 17 bininin 28 Şubat günü kamplara geldiğini vurguladı.

Ekim 2016'da başlayan Musul operasyonu, Doğu Musul'a yönelik operasyonun bitmesiyle birlikte  daha küçük fakat daha yoğun bir nüfusa sahip olan batı kesiminde yoğunlaştı.

IOM, Musul operasyonunun başlangıcından bu yana toplam 200 bin sığınmacının kaydedildiğini ifade ediyor. Uluslararası kuruluşlar, çatışmalar nedeniyle bir milyon sivilin sığınmacı durumuna düşmesinden endişe ediyor.