Barzani: Raperin, birliğin sembolüdür

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani 91 Raperini'nin yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada Raperin’i birliğin sembolü olduğunu ve özgürlük için şehit düşen ve emek verenlerin fedakarlıkların boşa gitmemesi için birliğin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

K24 - Erbil

Kürdistan Başkan Barzani, 1991'deki Bahar Başkaldırısı'nın (Raperini) 26'ncı yıldönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, 91 Baharı Raperininin üzerinden 26 yıl geçtikten sonra gelinen aşamada Kürt halkı ve Kürdistan'ın önünde riskli ama aynı zamanda büyük fırsatlar barındıran bir süreçten geçtiğini, bu süreçten herkesin Kürdistan'ın yüksek menfaatlerini göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kürdistan Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Başkan Barzani, işgal ve zulme karşı Kürdistan halkının büyük başkaldırısı üzerinden 26 yıl geçerken, 91 Raperin'inin Kürtlerin birliği ve başarısının güzel bir sembolü olduğunu ve Kürdistan'daki tüm siyasi parti ve oluşumların tıpkı 26 yıl ünce gerçekleştirdikleri gibi Kürdistan'ın birliği sahiplenerek bu birlik iradesini gelecek nesillere aktarması gerektiği söyledi.

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani mesajında şunları söyledi:

"91 Raperin'inin başarısı Kürdistan'ın özgürlüğünde bir dönüm noktası ve bu başarıdan sonra Kürdistan Parlamentosu, hükümeti oluşturulabildi, seçimlerle demokratik ilkeler temel alındı ve bu şartlar altında özgürlüğün temelleri atıldı. Hem bugün hem de yarın için 91 Raperin'i birlik ve saygınlığın resmidir. Bugün içinden geçtiğimiz süreçte, Kürdistan'ın yüksek menfaatleri için her zamandan daha çok birliğe ve karşılıklı saygıya ihtiyacımız var. Bu açıdan bu tarihi kritik aşamanın başarıyla geçilmesi ve bu başarının garanti altına alınması için birlik ve beraberliğimizi daha çok güçlendirmeliyiz.

91 Raperini'ni coşkuyla kutladığımız bu zamanda, Kürdistan haklının kahraman Peşmergeleri canları pahasına DAİŞ teröristlerine karşı büyük başarılar elde etmiştir. Bu fedakarlıklara verilecek en güzel cevap, özgürlük ve bağımsızlıktır. Önemle belirtmeliyim ki feda edilen canlar ve verilen emek ürününü verecek ve Kürdistan halkını aydınlık bir geleceğe kavuşacak.

Raperin'in 26. yıl dönümünde başı dik ve ruhu temiz tüm şehitlerimize binlerce defa selam ve Raperin'de büyük bir mücadele sergileyip başkaldırının başarıyla sonuçlanması için Peşmergeye her türlü desteğini esirgemeyen vatandaşlara saygılarımı arz ediyorum."