Suriyeli mülteci kadınlardan İstanbul’da unutulmaz konser

Türkiye’de Kürt, Arap ve Türkmen Suriyeli mülteci kadınlardan oluşan Suriyeli Kadınlar Korosu İstanbul’da unutulmaz bir konser verdi.
kurdistan24.net

Şilan ÇILGIN

K24/İstanbul- Türkiye’de Kürt, Arap ve Türkmen Suriyeli mülteci kadınlardan oluşan bir müzik korosu İstanbul’da harika bir konser verdi. Suriyeli Kadınlar Korosu Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkıları savaşa ve şiddete karşı seslendirdi.
Öğrenci, öğretmen, doktor, ev kadını 28 kadın yaklaşık 2 yıl önce bir araya gelerek bir müzik koro kurdu.
Hepsi ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınmış Suriyeli kadınlardı. İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı adlı sivil toplum kuruşunun desteğiyle kurdukları müzik korolarına Suriyeli Kadınlar Korosu adını verdiler.
İlk kez geçtiğimiz yılın Mayıs ayında müzikseverlerle buluşan Suriyeli Kadınlar Korosu ikinci konserlerini yine İstanbul’da bu kez 8 Mart dünya kadınlar günü için verdiler.

NERDEN OLDUĞUMUZ, HANGİ MİLLETTEN OLDUĞUMUZUN ÖNEMİ YOK
İki yıldır koraya hocalık yapan koro şefi Ayşegül Yordam ikinci kez sahne almaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek, “Yaklaşık 2 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bizim için önemli olan nerden geldiğimiz, hangi milletten olduğumuz değil, el ele vererek birlikte neler yapabileceğimizi göstermektir” dedi.
Salonu dolduran izleyicileri kendi dillerinde selamlayan Kürt, Arap, Türkmen mülteci kadınlar savaşa ve şiddete karşı Kürtçe, Türkçe ve Arapça seslendirdikleri şarkılarla müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattılar.
Renkli gece izleyicilerin de koroyla birlikte çektiği halaylarla sona erdi.