İstanbul'da helikopter düştü; 5 ölü

İstanbul Büyükçekmece'de kuleye çarpan bir hellikopter düştü. Kaza sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Haber Merkezi- İstanbul Büyükçekmece'de skorsky tipi bir helikopter düştü. 

İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndan kalkan helikopter Bozüyük’teki Eczacıbaşı Fabrikası’na gidiyordu.

Saat 11.00 sularında yaşanan kazada biri mürettabat olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti. DHA kaza ile ilgili geçtiği haberde hayatını kaybedenlerden 4'ünün Rus vatandaşı olduğunu bildirdi. Habere göre helikopterde 7 kişi bulunuyordu. Kaptan pilotunun Alaaddin Nacar olduğu öğrenilen helikopterde 2 pilot, 4 Rus yolcu ve 1 Türk yolcunun bulunduğu öğrenildi.  

 

 

D-100 Edirne istikametinde düşen helikopterin özel bir şirkete ait olduğu bildirilirken, düşen helikopterde bulunan 4 Rus yolcunun isimleri Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan olarak açıklandı.

Valilik'ten açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazayla ilgili yaptığı açıklamada olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 5 olduğunu doğruladı. Helikopterde olduğu öğrenilen 2 kişi için ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Büyükçemekece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise , "Burada 5 kişinin cenazesi var. Yangın söndürme helikopteri değil. Özel bir helikopter olduğu söyleniyor. Bölgemizdeki helikopter firmalarıyla görüştük, İstanbul tarafından gelen bir helikopter olduğu kesin. Kuleye çarptığı yönünde kesinlik yok, sisten dolayı gözükmüyor." dedi.

Eczacıbaşı'ndan açıklama

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, olay yerinde yaptığı açıklamada helikopterde dört Rus'un olduğunu doğruladı. Eczacıbaşı, "Helikopterde bir yöneticimiz, dört Rus müşterimiz ve iki pilot vardı" dedi.