Barzani, Iraklı parlamenterlerle bağımsızlığı konuştu

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi üyesi Iraklı Parlamenterleri kabul etti. Görüşmede Erbil Bağdat ilişkileri ve Kürdistan’ın bağımsızlığı ele alındı.

Kürdistan24/Erbil- Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi üyesi Iraklı Parlamenterleri kabul etti. Görüşmede Erbil Bağdat ilişkileri ve Kürdistan’ın bağımsızlığı ele alındı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Kürdistan Başkanlığı Sözcüsü Ümid Sabah, “Başkan Barzani heyetle yaptığı görüşmede Diyaloğun önemine vurgu yaptı ve Irak ile Kürdistan arasındaki tüm sorunların diyalog ile çözülmesi gerektiğini belirtti” dedi.

Irak’taki siyasi taraflar arasındaki diyaloğun da görüşmede gündeme geldiğini belirten Sabah, “Görüşmede Irak’taki sorunların çözümüne yönelik pratik adımlar da ele alındı” dedi.

Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi Sözcüsü Talib Muhammed ise, “Bizim Başkan Barzani ile görüşmemizin ana konusu Irak ve Kürdistan ilişkileriydi. Heyette yer alan kişiler sorularını açıkça sordular Başkan Barzani de çok iyi bir şekilde cevaplar verdi” dedi.

Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin Irak’taki sorunların çözümüne dair çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Muhammed, bu sebeple Başkan Barzani’yi ziyaret ettiklerini dile getirdi.