Ibrahimovic Serie A tarihine geçti

Ibrahimovic, dün Udinese'ye attığı golle 41 yıl 166 günlük yaşıyla Serie A tarihinde "gol atan en yaşlı oyuncu" unvanını ele geçirdi.

HABER MERKEZİ

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 27. haftasında Milan, deplasmanda Udinese'ye 3-1 yenildi.

Udine kentindeki Dacia Arena'da oynanan müsabakada, ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri, 9. dakikada Pereyra, 45+6. dakikada Beto ve 70. dakikada Ehizibue attı. Konuk kırmızı-siyahlı takımın tek golünü ise 45+4. dakikada penaltıdan Ibrahimovic attı.

Milan'ı sahasında 3-1 mağlup eden Udinese, puanını 38 yaptı ve 8. basamakta yer buldu. Milan ise haftayı puansız kapatırken, zirve yarışında yara aldı. Lider Napoli'nin 20 puan gerisinde 48 puanla 4. sırada bulunan kırmızı-siyahlı takım son 3 haftada 2. yenilgisini aldı.

IBRA'DAN YENİ REKOR

Bosna Hersek asıllı İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic, 41 yıl 166 günlükken bugün attığı bu golle Serie A tarihinde "gol atan en yaşlı oyuncu" unvanını da ele geçirdi.

Ibrahimovic'den önce bu unvanın sahibi bir başka Milanlı Alessandro Costacurta idi. Costacurta 41 yaş 25 günlükken, Mayıs 2007'de yine Udinese'ye karşı ve yine penaltıdan attığı golden bugüne dek bu unvanının sahibiydi.