Hollanda'da belediye 'acil durum' ilan etti

Hollanda ve Türkiye arasında yükselen gerilim sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'ya alınmaması, protesto edildi.

Haber Merkezi- Hollanda ve Türkiye arasında yükselen gerilim sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın  Hollanda'ya alınmaması, protesto edildi.

Hollanda'da bulunan Türklerin, konsolosluk önünde toplanması ve protesto gösterisi yapması nedeniyle Rotterdam Belediye Başkanı kentte kırmızı alarm  ilan etti. Karar sonrası konsolosluğun önündeki Türkler polis müdahalesiyle uzaklaştırıldı. 

Protesto gösterisinin büyümesi üzerine polis müdahalesi ile birlikte gerginlik arttı.Gerginlik ilanıyla birlikte Belediye Başkanı Aboutaleb, Rotterdam’daki Konsolosluk binası ve Başkonsolosun konutu civarında “Noodbevel” ilan etti.

 “Noodbevel” Hollanda yasalarına göre belediye başkanlarının ve valilerin, şehirlerinde “İsyan, huzursuzluk, felaket gibi durumlar yaşanması veya bu tarz durumların yaşanması yönünde ciddi bir endişe olması” halinde ilan edebildikleri olağanüstü duruma verilen isim.

Noodbevel’in ihlal edilmesi Hollanda yasalarına göre suç tanımına giriyor.

Hollanda basınında geç saatlerde çıkan haberlere göre, Rotterdam Belediyesi Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu civarında Noodbevel’i ilan etti.

Bu karar sonrası konsolosluk önünün tekrar boşaltılması istendi. 

Kaynak: DHA