Erdoğan’dan Kürdistan Bölgesi Acil Durum Ekibi Başkanı’na plaket

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Bölgesi Acil Durum Ekibi Başkanı Tahsin Şero Ahmed'e onur plaketini takdim etti.

ANKARA (K24)

6 Şubat'ta Maraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 ölümdeki depremlerin ardından Kürdistan Bölgesi ekipleri yardım için bölgeye gelen ilk arama-kurtarma timlerindendi.  

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen törenlerde, ulusal ve uluslararası arama-kurtarma ekiplerine “Devlet Yüksek Fedakarlık Plaketi” takdim etti.

Tören resmi olarak davet edilen Kürdistan Bölgesi Acil Durum Ekibi Başkanı Tahsin Şero Ahmed'e, Kürdistan Bölgesi acil durum arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin başkanı olarak plaket takdim edildi. 

K24'e konuşan Ahmed, ekiplerinin 6 Şubat'ta deprem bölgesine ulaşan ilk ekiplerden biri olduğunu anımsattı.

"14 gün boyunca çalışmalarımızı sürdürdük. yaptığımız çalışmalardan ötürü Türkiye Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi olarak davet aldık ve bu yüzden Ankara'ya geldik" diyen Ahmed, çalışmalarından ve aldıkları plaketten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Başbakan Mesrur ​​​​Barzani'nin talimatıyla çok sayıda Kürdistan Bölgesi arama-kurtarma timi ile sağlık ekipleri deprem bölgesine gönderilmişti. 

2