Ukrayna ile pasaportsuz seyahat

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ı ağırladı. İki ülke arası pasaportsuz seyahat anlaşması imzalandı.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ı ağırladı. İki ülke arası pasaportsuz seyahat anlaşması imzalandı. Ortak basın açıklamasında iki ülke ilişkilerini derinleştirme hedefi ön plana çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım ve Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ın katılımlarıyla Türkiye ve Ukrayna Dışişleri temsilcileri arasında imzalanan anlaşma ile, iki ülke vatandaşlarının pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlik kartlarıyla diğer ülkeyi ziyaret edebilmesinin önü açıldı.

Törende, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Mehmet Samsar ile Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha tarafından imza altına alındı.

Başbakan Yıldırım, "Bir anlamda vize muafiyeti denebilecek bu anlaşmayla, öyle inanıyorum ki Ukrayna ile Türkiye arasında her alanda ilişkiler çok hızlı bir şekilde gelişecektir" dedi.