Diyarbakır'da Newroz Kutlamasına İzin Verildi

Diyarbakır Newroz Tertip Komitesinin Diyarbakır Valiliğine Newroz Kutlaması için yaptığı başvuruya olumlu cevap verildi ve 21 Martta Diyarbakır’daki Newroz alanında kutlama yapılmasına izin verildi.

Sıddık Eren/Diyarbakır- Diyarbakır Newroz Tertip Komitesinin Diyarbakır Valiliğine Newroz Kutlaması için yaptığı başvuruya olumlu cevap verildi ve 21 Martta Diyarbakır’daki Newroz alanında kutlama yapılmasına izin verildi. Diyarbakır Valiliği, 18 Martta, 21 Mart 2017 saat 11:00 – 15:00 arası Newroz kutlamasının Newroz alanında yapılmasına izin verdiği açıklandı.

Demokratik Toplum Kongresi DTK Eşbaşkanı Leyla Güven,  Halkların Demokratik Parti Sözcüsü Osman Baydemir ve Demokratik Bölgeler Partisi DBP Eşbaşkan yardımcılarından oluşan Newroz Tertip Komitesi, izin verilmesinin ardında bugünden itibaren hazırlıklara başladıklarını duyurdu. Newroz Tertip Komitesi yarın da Newroz öncesi bilgilendirme yapmak için ortak bir basın açıklaması düzenleyeceklerini de kamuoyuna bildirdi.

21 Marttan önce diğer illerde yapılan Newroz kutlaması başvurularına olumsuz cevap verilmişti ve kutlama talepleri yasaklanmıştı.