Xefur Mexmuri: PKK, Kürdistan yasalarına saygı göstermeli

PYNDK Genel Sekreteri Xefur Mexmuri, partisinin 22. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törende PKK’nin Kürdistan yönetimi yasalarına saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

K24 - Erbil

Kürdistan Demokratik Ulusal Birlik Partisi (PYNDK) Genel Sekreteri Xefur Mexmuri, PYNDK’nin 22. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törende Kürdistan ve bölge ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ENKS ve TEV-DEM’e  Batı Kürdistan’ın (Rojava) yönetimi ile ilgili anlaşmaya vardıkları Duhok anlaşmasına geri dönme çağrısında bulunan Mexmuri, bu anlaşma şartlarına geri dönülmesi halinde Batı Kürdistan’daki yönetim sorununun çözüme kavuşacağını söyledi.

Batı Kürdistan’daki siyasi taraflar arasındaki sorun başlıklarının çok olduğunun atını çizen Xefur Mexmuri, tüm tarafların beraberce bu sorunları çözmek için girişimlere başlaması gerektiğini ve ancak bu sayede Batı Kürdistan’daki sorunların çözülebileceğini ve elde edilen kazanımların korunabileceğini sözlerine ekledi.

PYNDK Genel Sekreteri Mexmuri, Bu tür bir çözümün gerçekleşmemesi durumunda, tüm kazanımların tekrar kaybedilebileceği uyarısında bulundu.

“PKK, KÜRDİSTAN YASALARINA SAYGI GÖSTERMELİ”

Şengal ve Xanesor’daki gerginlikle ilgili de konuşan Xefur Mexmuri, PKK’nin Kürdistan yönetiminin yasalarına saygı göstermesi gerektiğini ve kurtardığı bütün alanları mülkiyetine almaması gerektiğini söyledi.

Mexmuri, “PKK, sorunların çözümünde yardımcı olması, sorun çıkarma öznesi olmaması gerekir.” dedi.

Peşmerge güçlerinin DAİŞ’ın işgal saldırılarının arttığı ve düşmek üzere olan Kobane’ye gidişiyle ilgili de konuşan PYNDK Genel Sekreteri Xefur Mexmuri, “PKK, Kobane’ye giden Peşmerge güçlerinin hamlesinden dersler çıkarması gerekir; çünkü Kobane’ye giden Peşmerge birlikleri, görevleri sona erince Kobane’den geri geldiler.” diye konuştu.