Muhalifler Şam’ın Cobar bölgesinde stratejik noktaları ele geçirdi iddiası

Şam’ın Cobar bölgesinde muhaliflerin başlattığı saldırıda büyük bir alanın ele geçirildiği, 67 rejim askerinin öldürülüp 28’inin de esir alındığı iddia edilirken, rejim bu iddiaları ret ediyor.

K24 - Erbil

Suriye iç savaşında, Türkiye, Rusya, Türkiye ve diğer ülkelerin kalıcı bir çözüm için girişimlerinin devam ettiği bir dönemde çözüme yönelik güçlü adımların atılamaması ardından savaş tekrar tırmanmaya başladı. Muhalif güçler, başkent Şam’ın batısındaki Cobar bölgesinde başlattıkları büyük bir saldırı sonucu Abbasi garajı ve bölgedeki birçok binayı ele geçirdiği bildiriliyor.

Muhaliflere yakın kaynaklar, büyük saldırı sonucu Abbasi garajının yanı sıra diğer bazı önemli merkezleri de muhalifler tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Kaynaklar ayrıca çatışmalarda birçok rejim askerinin öldürüldüğünü ve birçoğunun da esir alındığını bildiriyorlar.

Suriye rejimi ise bu iddiaları ret ederek Abbasi garajının muhaliflerin eline geçmediğini, muhaliflerin Cobar bölgesindeki saldırısının kırıldığını savunuyor. Rejim ayrıca saldırı girişiminde birçok muhalifin öldürüldüğünü ve bölgenin muhaliflerden temizlenmesi için operasyonların devam ettiğini duyurdu.

67 REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ İDDİA EDİLDİ

Suriye'de muhaliflerin çatı oluşumu Heyetül Tahrir'i Şam muhaliflerinin başlattığı saldırıda, 4 rejim tankı ve 3 top bataryasının imha edildiği, 67 rejim askerinin öldürüldüğü ve 28 rejim askerininde muhaliflerce esir alındığı iddia ediliyor.

Muhaliflere yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre öldürülen rejim askerleri arasında 9 rütbeli subayında olduğu, ayrıca rejimin Cobar’da başlattığı operasyonun komutanı General Meyar Muhammed Hasan’ında öldürülen rütbeliler arasında olduğu iddia edildi.

Abbasi garajı, Şam’ın kuzey ve doğu bölgelerine açılan kapısı olmasından dolayı stratejik bir öneme sahip.