Abadi ve Fuad Hüseyin Washington’da

Irak Başbakanı Haydar Abadi, ABD Başkanı Donald Trump ile terörle mücadele ve sona doğru yaklaşılan Musul operasyonunu görüşmek üzere Washington’a gitti.

Kürdistan24/Erbil- Irak Başbakanı Haydar Abadi, ABD Başkanı Donald Trump ile terörle mücadele ve sona doğru yaklaşılan Musul operasyonunu görüşmek üzere Washington’a gitti.

Çarşamba günü Beyaz Saray’da Donald Trump başkanlığında gerçekleşecek olan DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon Ülkeleri Toplantısına katılmak üzere ABD’ye doğru yola çıkan Abadi’nin Trump ile yapacağı görüşme, ilk yüzyüze görüşme olacak.

Irak Hükümet kanallarından yapılan açıklamaya göre ise, Abadi’nin Trump’ın yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve senatörlerle görüşmeler gerçekleştireceği ifade edilirken görüşmelerde DAİŞ’le mücadeledeki son durum ile güvenlik, askeri ve iktisadi ilişkilerin geliştirilmesinin ele alınacağı belirtildi.

Öte yandan Kürdistan Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mistefa, DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon Ülkeleri Toplantısına Kürdistan’ın resmi olarak davet edildiğini açıkladı.

Mistefa, toplantıya Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin’in katılıp Kürdistan’ın terörle mücadeledeki rolü başlığı altında bir konuşma yapacağını belirtti.

3 yıldır sürdürülen DAİŞ ile mücadelede Kürdistan’ın resmi silahlı gücü olan Peşmergeler büyük bir rol oynamış ve DAİŞ operasyonlarında ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyon güçleriyle birlikte hareket etmişti.