ABD’den İstanbul’a elektronik cihaz yasağı

ABD, sekiz ayrı ülkeden yapılan uçak seferlerinde, uçakların kabininde elektronik cihaz taşınmasını geçici olarak yasakladı. Listede İstanbul da var.

Haber Merkezi- ABD, sekiz ülkeden yapılan uçak seferlerine, yolcuların uçak kabininde elektronik cihaz taşımalarını yasakladı. Yasaklanan yerler arasında İstanbul'da bulunuyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Kahire (Mısır), Amman (Ürdün), Kuveyt (Kuveyt), Kazablanka (Fas), Doha (Katar), Riyad ve Cidde (Suudi Arabistan), İstanbul, Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) ülkelerinden ABD'ye yapılan uçak seferlerinde kabinde elektronik cihaz taşınmasına geçici yasak getirildi.

Yasağa göre yolcular kabinde diz üstü bilgisayar, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi, DVD oynatıcı ve elektronik oyun makineleri gibi cihazlar bulunduramayacak. Ancak cep telefonlarına izin verilecek.

BBC'ye konuşan ABD'li bir yetkili ise, yasağın 10 havaalanında faaliyet gösteren dokuz havayolu şirketini etkileyeceğini belirtti.

CNN, Ürdün Kraliyet Havayolları şirketinin, Kuzey Amerika'dan ve Kuzey Amerika'ya yapılacak seferlerinde, kabinlerde elektronik cihazların yasaklanacağına dair bir tweet attığını, daha sonra bu tweeti sildiğini duyurdu.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı da, bakanlığa bağlı Ulaştırma Güvenliği Teşkilatı da konuyla ilgili yorum yapmak kaçındı.

Bakanlığın gün içinde bir açıklama yapması bekleniyor.

Yasağa hangi havayolu şirketlerinin dahil olduğu ve ne kadar süreyle uygulanacağı bilinmiyor.