Türkiye, Rus Maslahatgüzarı'nı Dışişlerine çağırdı

Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı, Rusya'nın Afrin'de PYD ve DSG ile ortak üs kurduğu iddiaları üzerine Türkiye Dşişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı.

Haber Merkezi- Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı, Rusya'nın Afrin'de PYD ve DSG ile ortak üs kurduğu iddiaları üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı.

Dün gündüz saatlerinde Suriye sınırından açılan ateş sonucu bir Türk askeri hayatını kaybetmişti. TSK tarafından yapılan açıklamada, askerin PYD kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, PYD'nin kontrol ettiği bölgeden açılan ateşle bir askerin hayatını kaybetmesi üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edildiğini, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda misliyle karşılık verileceğinin iletildiğini açıkladı. 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "(Rusya'daki PYD ofisi) Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz." dedi.

Müftüoğlu: "(ABD'ye uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlaması) İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ve Türk Hava Yolları'nın bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir."