Ünlüler, Hawking'in sesi olmak için sıraya girdi

Yaşayan en zeki insanlarından biri olarak gösterilen ünlü İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking ‘yeni bir sese’ sahip olmak istediğini açıklayınca, dünyaca ünlü isimler onun sesi olabilmek için sıraya girdi.

Haber Merkezi

Dünyanın yaşayan en büyük fizikçi Stephen Hawking ‘Artık yeni bir ses istiyorum’ deyince, ünlüler sıraya girdi. Ama bu istek, bir sivil toplum kuruluşunun projesi çıktı.

75 yaşındaki Hawking’in açıklaması üzerine Microsoft’un sahibi dünyanın en zengin insanı Bill Gates ve Hollywood ünlüleri Liam Neeson ile Anna Kendrick, ünlü bilim insanının yeni sesi olmak istediklerini açıkladı. ‘The Theory of Everything (Her şeyin Teorisi)’ isimli filmde Hawking’i canlandıran Even Eddie Redmayne da bu ünlülere katıldı.

COMİC RELİEF'İN PROJESİ

Ancak bu çağrı ve ünlü isimlerin başvurularından oluşan video, İngiliz hayır organizasyonu Comic Relief’in bir projesi çıktı. Sivil toplum kuruluşu Comic Relief, en dikkat çekici faaliyetlerinden Red Nose Day’e (Kırmızı Burun Günü) dikkat çekmek için kolları sıvayıp çareyi gündem yaratan bu videoyu yayınlamakta bulmuştu. Kısacası Hawking’in sesine pek çok ünlü isim talip olsa da, ünlü fizikçi aynı mekanik ses tonuyla konuşmaya devam edecek.