Qaladze'de El Sanatları Festivali düzenleniyor

HABER MERKEZİ 

Qaladze Kültür Evi tarafından düzenlenen El Sanatları Festivalinde, 70 kadının hazırladığı geleneksel yemekler ve el sanatları ürünleri satışa sunuluyor.

Didar Aram, festivale ilişkin K24’e yaptığı açıklamada, Qaladze Kültür Evinin İş ve Sosyal Çalışma Bakanlığı ile Raperin Kültür Müdürlüğünün desteğiyle “Kadınlar, Yenilikte Liderdir” sloganıyla, Qaladze'de “Peri Festivali”ni düzenlediğini ifade etti.

İlçedeki Şar parkında düzenlenen festivalde 70 kadının el sanatları ürünlerinin satışa sunulduğunu belirten Aram, “Festivale katılan kadınlar, topluma kendi hayatlarında nasıl bir rol oynayabileceklerini gösterecek.” dedi.

Aram, “Kadınlar, geleneksel yemekler, takılar, elbiseler ve tablolar gibi el sanatlarını sergilemenin yanı sıra, ürünlerini müşterilere satarak, bunu kendilerine ve ailelerine gelir kaynağı haline getirir.” açıklamasında bulundu.

Festivale katılanların çoğunun enstitü ve üniversite mezunu olup genel ve özel sektörde iş fırsatını bulamayanlar olduğuna işaret eden Didar Aram, “Katılanlar, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için kişisel yeteneklerinden faydalanarak belirli bir alanda deneyim kazanmışlar.” dedi.

Dün başlayan festivalin bu akşam sona ermesi bekleniyor.