Umed Xoşnaw: “Kürdistan Bölgesi heyeti, Bağdat’taki Ulusal Su Yüksek Komitesi toplantısına katılacak”

HABER MERKEZİ 

Erbil Valisi Umed Xoşnaw, Kürdistan Bölgesi’nden bir heyetinin, yarın Bağdat’ta düzenlenecek Ulusal Su Yüksek Komitesi toplantısına katılacağını belirterek, “Birkaç proje için talepte bulunduğumuz bütçeyi onaylamalarını umuyoruz.” dedi.

Erbil Valisi Umed Xoşnaw düzenlediği basın toplantısında, yarın Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başkanlığında Bağdat’ta düzenlenecek Ulusal Su Yüksek Komitesi toplantısına Kürdistan Bölgesi’nden bir heyetin katılacağını söyledi.

Xoşnaw, “Geçtiğimiz günlerde Irak Başbakanı (Muhammed Şiya Sudani) Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret ettiğinde biz, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin iklim değişikliğine yönelik planları çerçevesinde çok sayıda projeye 14 milyar dinarlık bir bütçe için talepte bulunduk.” ifadesini kullandı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin Bağdat'a dönmesinin ardından projeleri incelemek üzere Bağdat'tan bir teknik heyetin geldiğini belirten Xoşnaw, “Ulusal Su Yüksek Komitesi’nin yarınki toplantısında ele alınacak konulardan biri de projelerimizi olacak. Biz de heyet olarak toplantıya katılacağız ve bu projelerin uygulanması ve geçmiş projelerle ilgili taleplerimiz için ısrar edeceğiz.” diye konuştu.

Talep ettikleri bütçenin onaylanmasıyla başka bir aşamaya geçeceklerini dile getiren Xoşnaw, “Biz, sel ve iklim değişikliği etkilerinin önlenmesinin garanti edilemeyeceğini her zaman vurguladık. Alınan önlemler sadece riskleri azaltıyor.” dedi.

Kışın gelişine yönelik hazırlıklarla ilgili bilgi veren Xoşnaw, 350 kilometreden fazla kanalın temizlendiğini söyledi.