Erbil’de vatandaşlara Çin vizesi verilecek

HABER MERKEZİ 

Yılbaşından itibaren Çin’in Erbil Konsolosluğunda vatandaşlara Çin vizesi verilmesi için tüm hazırlıkların yapıldığı bildirildi.

Erbil Valiliğinden yapılan açıklamada, Erbil Valisi Umed Xoşnaw ve Çin'in Erbil Başkonsolosu Liu Jion'un bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Çin Başkonsolosu, görüşmede başkent Erbil'de yaşanan ilerleme ve refaha övgüde bulunarak, Erbil’de güvende hissettiklerini belirtti. Kürtler ile Çin arasındaki dostluğun ve Kürdistan Bölgesi ile ülkesinin her alanda (ticaret, sanayi, tarım ve turizm) ilişkilerinin daha da geliştirilmesini umdu.” ifadeleri kullanıldı.

Toplantının bir diğer başlığınında Çin Konsolosluğu tarafından vize verilmesine ilişkin işlemler olduğu vurgulanan açıklamada, Erbil'de yılbaşından itibaren vatandaşlara Çin vizesi verilmesi için tüm hazırlıkların yapıldığı aktarıldı.

Yakında Erbil Valiliği denetiminde Çin Konsolosluğu tarafından 15 bin metrekare alana sahip modern bir park inşa edileceği belirtilen açıklamada, bu parkın Erbil'de yeşillik oranını artıracağı ifade edildi.

Erbil Valisi Xoşnaw'ı Çin'e davet eden Çin Başkonsolosu, Erbil'in ülkesinin bir vilayetiyle kardeş şehir olma arzusunu dile getirdi.