WFP: Yoğun ormanlar, ekonomik altyapı için kaynak haline geliyor

kurdistan24.net

HABER MERKEZİ 

Dünya Gıda Programı (WFP), yoğun ormanların, Kürdistan Bölgesi halkı için ekonomik ve finansal altyapı kaynağı olacağını belirterek, “Irak, iklim değişikliğinden etkilenen ilk beş ülkeden biri.” dedi.

WFP Araştırma Birimi Direktörü Saman Ahmed, K24'e yaptığı açıklamada, “Dünya Gıda Programı, yeşilliğe çok önem veriyor. Irak, iklim değişikliğinden etkilenen ilk 5 ülkeden biri.” ifadesini kullandı.

WFP programlarının insanların her türlü iklim değişikliğine karşı dayanıklı olması için değiştirildiğini aktaran Ahmed , “Gıda güvenliğini sağlamaya yönelik uzun vadeli planlar, izleme ve araştırmalar yapıyoruz. Çalışma ve programlarımızı güvence altına almak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Sağlıklı bir iklime sahip olabilmesi için Erbil’in yeşillik oranının yüzde 17,30’a çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Ahmet, “WFP'nin çok önem verdiği programlardan biri de yoğun ormanlar konusudur. Ormanlar geliştirildiğinde Kürdistan Bölgesi’nin finansal kaynağı olup ekonomisini olumlu yönde etkileyecek, bölge ve Irak halkına mali kaynak haline gelecek.” ifadelerini kullandı.

Yoğun ormanlara sahip olabilmeleri ve iklimin etkisini değiştirmeleri için Batı ülkelerine sigorta verildiğine işaret eden Ahmet, son yıllarda özellikle Kürdistan Bölgesi Hükümetinin 9’uncu kabinesinde yeşilliğe çok önem verildiğini, hükümetin çalışma ve projelerinden birinin şehirlere yeşil kuşaklar oluşturma projesi olduğunu söyledi.

Hasar kuruluşu, Kürdistan Bölgesi'nde yeşil alan oranının arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Erbil'de 120 Metrelik Caddesinin etrafını (1 milyon ağaçla) ağaçlandırıyor.