Neçirvan Barzani: Erbil ile Bağdat arasındaki görüşmeler olumlu

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasında sorunların çözümüne yönelik yapılan görüşmelerin devam etmesini, Irak Başbakanı Muhammed Halbsui ve Petrol Bakanı Hayan Abdulgani'nin geçtiğimiz günlerde Erbil'e yaptığı ziyareti olumlu değerlendirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bugün Fransa’nın Irak Büyükelçisi Eric Chevalier’i kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Barzani ile Chevalier, Irak'taki siyasi gelişmeleri, Erbil-Bağdat ilişkilerini, Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatının yeniden başlatılması çabalarını, Fransa'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini, Orta Doğu'daki durumu ele aldı.

Açıklamada, “Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasında sorunların çözümüne yönelik yapılan görüşmelerin devam etmesini, Irak Başbakanı ve Petrol Bakanı'nın geçtiğimiz günlerde Erbil'e yaptığı ziyareti olumlu değerlendirerek, Kürdistan Bölgesi’nin Irak Federal Hükümeti ile sorunları anayasa çerçevesinde çözmek istediğini vurguladı.” denildi.

Orta Doğu'daki durumun daha da tırmanmasını önlemeye yönelik çabaları ele alan Barzani ile Chevalier, Irak'ta barış ve istikrarın korunmasının önemini vurguladı.

Her iki taraf, Irak'ın çatışmanın bir parçası olmaması, koalisyon güçlerinin ve diplomatların güvenliğinin korunması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede, Neçirvan Barzani'nin son Paris ziyareti ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülkelerle ilişkileri gibi konular da ele alındı.