Fransa'nın Kürdistan Bölgesi'ndeki yeni Başkonsolosu göreve başladı

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış İlişkiler Ofisi, Fransa'nın Kürdistan Bölgesi'ndeki yeni Başkonsolosu Jan Braim'in göreve başladığını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış İlişkiler Ofisinden yapılan açıklamada, 19 Kasım 2023 Pazar günü Fransa'nın Kürdistan Bölgesi'ndeki yeni Başkonsolosu (Jan Braim), Ofis Sorumlusu Sefin Dizeyi tarafından kabul edildi.

Sefin Dizeyi, Fransa'nın yeni Başkonsolosu'nu göreve başlamasından dolayı tebrik etti ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Dış İlişkiler Ofisinin kendisine desteğini yineledi.

Her iki taraf da ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi yönündeki ortak isteklerini dile getirerek, ekonomik, ticari, akademik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Fransa'nın Kürdistan Bölgesi'ndeki yeni Başkonsolosu Braim, ülkesinin karşılıklı çıkarların olduğu her alanda ilişkileri güçlendirme arzusunu yineledi.

Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki ilişkiler, 1991 yılına ve Kürt halkının ayaklanmasına dayanmaktadır. O dönemde Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın eşi Danielle Gouze, Kürdistan Bölgesi'nde uçuşa yasak bölgenin kurulmasında önemli bir rol oynamıştı.

Fransa, 2017 yılında 16 Ekim olaylarının ardından Kürdistan Bölgesi'nin önündeki engellerin aşılmasında büyük bir rol oynamıştı.