Rusya'dan Gazze'ye 15 tonluk insani yardım desteği

HABER MERKEZİ 

Rusya Acil Durum Bakanlığı, 15 ton bebek maması ve tıbbi malzeme taşıyan bir insani yardım uçağının daha Gazze Şeridi’ne gönderildiğini duyurdu.

Bakanlığın Telegram kanalından yaptığı açıklamada, 15 ton insani yardım malzemesi taşıyan L-76 uçağının Gazze Şeridi’ndeki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere Moskova’dan Mısır’a doğru hareket ettiği belirtildi.

Gönderilen yardımların bebek maması, hijyen malzemeleri, battaniye ve uyku tulumlarından oluştuğu vurgulanan açıklamada, malzemelerin Mısır Kızıl Haç'ına teslim edileceği ifade edildi.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalardan bu yana 1200 İsrailli yaşamını yitirirken binlercesi de yaralandı.

İsrail’in çatışmalar kapsamında Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun bombardımanlarda ise 6 bin 150’si çocuk, 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ile Hamas arasında çatışmalara verilecek 4 günlük insani ara, dün saat 07.00'de yürürlüğe girmişti.

Hamas, 23 Kasım'da insani aranın, Gazze'nin tüm bölgelerine ulaştırılmak üzere günlük 200 yardım tırı ile 4 yakıt tırının girişini kapsadığını duyurmuştu.

Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan, insani aranın ilk gününde 200 tır insani yardımın yanı sıra Yaşasın Mısır Fonu'ndan hibe edilen 2 ambulans, Ürdün Sahra Hastanesine ait 15 tır ve BAE Sahra Hastanesine ait 11 tırın Gazze'ye giriş yaptığını açıklamıştı