Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmelerine değindi: "En ufak olumsuz etkisi olmadı"

HABER MERKEZİ 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, kadına şiddetle mücadeleye karşı uluslararası bir anlaşma olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin "en ufak olumsuz etkisi olmadığını" söyledi.

Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde düzenlenen programda konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıktığı İstanbul Sözleşmesi için, "Marjinal grupların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz etkisi olmamıştır. Kadın haklarıyla ilgili kazanımları örseletmeyiz. Mevzuatımızı sürekli genişletiyoruz, yeniliyoruz." dedi.

Erdoğan, Cumhur İttifakı ortakları Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR'ın karşı olduğu bilenen 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u "büyük devrim" olarak nitelendirdi.

Aileye sahip çıkarak şiddet meselesi başta olmak üzere, kadınların tüm haklarının da korunmasını amaçladıklarını belirten Erdoğan, “Diyarbakır'da tuttukları evlat nöbetiyle terör örgütüne kabuslar yaşatan kadınların hakkını asla ödeyemeyiz.” ifadesini kullandı.

“Ülkemizde sürekli karamsarlık havası yayarak milletimizi zehirlemek, insanlarımızın umutlarını söndürmek isteyen kötümser bir zihniyet var.” diyen Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu kafa, her konu gibi kadınların kazanımları hususunda da gerçeği tersyüz etmenin, pireyi deve yapmanın peşindedir. Türkiye'nin 21 yılda nereden nereye geldiğini kabul etmeyenlerin iflahı mümkün değil.

Eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşan bu kesimin amacı demokratik yarışla ülke yönetimine gelmek değil; darbe ve vesayet yoluyla sorumsuz yetkili olarak keyiflerince hareket etmektir. Bu uğurda şimdiye kadar her türlü omurgasızlığı yaptılar. Şehit öğretmenimizin Aybüke Yalçın'ın kanı bunların ellerinde, ciğerlerinde kalmıştır. Oysa bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa, böyle bir saygıya layık olanlar herkesten önce şehitlerimizin yiğit analarıdır, eşleridir, başımızın tacı öğretmenlerimizdir, 15 Temmuz gecesi darbecilere direnen demokrasi neferleridir.”

Kadına yönelik şiddet ile mücadeleyi temel politikaları haline getirdiklerini dile getiren Erdoğan, “Türkiye yüzyılı, kadınların yüzyılı olacaktır. Şiddetsiz bir Türkiye'yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu.