Türk heyeti Gazze’de: Sahra hastanesi kurulacak

HABER MERKEZİ

Türkiye tarafından Gazze'de kurulması planlanan sahra hastanesinin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyetin, bu sabah Gazze'ye ulaştığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, heyetin tespitlerine bağlı olarak hastanenin bir an önce faaliyete geçirilmesi planlandığı belirtildi.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “Ekipler, Gazze’de 3 bölgeden 2’sindeki çalışmalarını bu sabah itibarıyla tamamladı.” dedi.

Bakan Koca açıklamada, “Bu çalışmaların sonuçlarına göre, sahra hastanelerimizin hangi noktalarda kurulacağı ile verilecek sağlık hizmetlerinin altyapısını kararlaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Koca, ayrıca yarın Gazze Sınır Kapısı'ndan bir grup hastanın daha Türkiye’ye gelebilmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

- Türkiye’nin Gazze'de sahra hastanesi kurulmasına yönelik hazırlıkları

Türkiye, Gazze'deki on binlerce yaralı sivilin tedavi imkanına kavuşabilmesi için Gazze içinde bir sahra hastanesi kurmak üzere hazırlıklarını son aşamaya getirmişti.

Türk yetkililer, havaların soğuması ve kış şartlarının kendini belli etmesiyle ortaya çıkan acil ihtiyaçlarına dayanarak Gazzeli ailelerin başını sokabilecekleri konteynerlerin konuşlandırılması için de çalışmalar yürütüyor.

Gazze'de konteyner kentler kurulması için fizibilite çalışmaları yapan Türk yetkililer, Katar yönetimiyle bu konuda ve insani yardımların Türkiye'den Gazze’ye gönderilmesi hususunda bir iş birliği zemini oluştuğunu bildirmişti.