Barzani Yardım Vakfı’ndan Kerküklü ailelere “Desti Hawkari” projesi

HABER MERKEZİ

Barzani Yardım Vakfı (BCF) Kerkük Ofisinin, “Desti Hawkari” (Yardım eli) projesi kapsamında Kerkük'teki 30 yoksul aileye nakit para, gıda kolisi ve okul malzemelerini dağıttığı bildirildi.

Barzani Yardım Vakfı Kerkük Ofisi Sorumlusu Rebwar Muhyiddin K24’e yaptığı açıklamada, “Bugün Aghsan El-Karma Vakfi ile koordineli olarak Kerkük’te duyurduğumuz “Desti Hawkari” projesi kapsamında, 30 yoksul aileye nakit para, gıda kolisi ve okul malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdik.” dedi.

Söz konusu ailelerin geçtiğimiz günlerde Barzani Yardım Vakfı Kerkük Ofisine başvurduklarını belirten Muhyiddin, “İlgili heyetimizin yaptığı inceleme sonucu bu ailelerin durumunun iyi olmadığı tespit edildi.” ifadelerini kullandı.

Her yıl yeni projeler duyurduklarını anlatan Muhyiddin, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve BCF Başkanı Musa Ahmed’in özellikle Kerkük halkına önem verdiklerini söyledi.

Geçen yıl Kerküklü vatandaşlara gıda kolisi, okul malzemeleri, temiz su ve daha pek çok ihtiyaçtan oluşan 2 milyar dinar değerinde yardım dağıtıldığını vurgulayan Muhyiddin, 2024 yılında Kerküklülere en iyi şekilde hizmet vermeyi planladıklarını ifade etti.