Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Düşmeye başladı, pozitif etkiler piyasada hissediliyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla ilgili uygulanan tedbirlerin pozitif etkilerinin piyasada hissedildiğini, önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış töreninde konuştu.

“Bir damla da sen ol” parolasıyla hayata geçirilen su verimliliği seferberliğine ülkesindeki vatandaşlarını çağıran Erdoğan, "Türkiye'nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Hele hele su kaynaklarımızı kirletmek, ihanete eş değer bir gaflet halidir.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin gıda güvenliğini garanti altına almanın yolunun, su kaynaklarını etkin, verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanmaktan geçtiğini belirten Erdoğan, “Bu bizim için tercihten öte zorunluluktur. Çünkü biz, yaygın kanaatin aksine su zengini bir ülke değiliz. Türkiye, kişi başına düşen yıllık 1,3 metreküp kullanılabilir su miktarıyla, su stresi çeken ülkeler grubundadır.” dedi.

“Başka ülkelere hak olan Türkiye'ye lüks değildir.” diyen Erdoğan, “Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi elbette sorumlu bir anlayışla ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Türkiye'nin kaynaklarını Türk milletinin emrine verme gayretlerimizin, çevreci maskesi takan marjinaller tarafından engellenmesine müsaade etmeyeceğiz. Sınırlı olan su kaynaklarımızı Irak ve Suriye gibi komşularımızla da paylaşmak mecburiyetinde kalıyoruz. Suyumuzu komşularımızla paylaşırken, adaleti ve hakkaniyeti gözetmenin gayretindeyiz. Ülkemizin bu konuda ne kadar dengeli, ne kadar sorumlu ve ne kadar fedakar davrandığı herkes tarafından çok iyi biliniyor.” diye konuştu.

Enflasyonla ilgili uygulanan tedbirlerin pozitif etkilerinin piyasada hissedildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacağız. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan ekim ayına ilişkin iş gücü istatistikleri doğru yolda olduğumuzun işaretidir.” ifadelerini kullandı.