Sudani, Kürdistan Bölgesi içişleri ve maliye bakanları ile görüştü

Irak Başbakanı Sudani’nin Kürdistan Bölgesi heyeti ile görüşmesi
Irak Başbakanı Sudani’nin Kürdistan Bölgesi heyeti ile görüşmesi

HABER MERKEZİ

Irak Başbakanı ile Kürdistan Bölgesi içişleri ve maliye bakanları, sınır kapıları ve gümrük politikasının birleştirilmesiyle ilgili sorunları çözmek için Kürdistan Bölgesi Hükümeti-federal hükümet arasındaki koordinasyona vurgu yaptı.

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmad ile Maliye ve Ekonomi Bakanı Awat Jenab Nuri’yi kabul etti.

Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki genel durumu ele alındığı görüşmede, bir dizi güvenlik ve mali konunun yanı sıra Şubat 2024’te yapılması planlanan Kürdistan Parlamento seçimlerine yönelik hazırlıklar görüşüldü.

Görüşmede, sınır kapıları ve gümrük politikasının birleştirilmesiyle ilgili sorunları çözmek için Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasındaki koordinasyona vurgu yapıldı.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed ile Maliye ve Ekonomi Bakanı Awat Şeyh Cenab'ın de yer aldığı heyetin, 10 Aralık 2023 Pazar akşamı başkent Bağdat'a ulaştığı belirtilmişti.

Kurdistan24’ün muhabiri Dilan Barzan, Kürdistan Bölgesi heyetinin ziyaretinin önceki ziyaretlerden farklı olduğunu, ziyaret kapsamında 2023 bütçe yasa tasarısı maddelerinin uygulanmasının görüşüleceğini söylemişti.

Kürdistan Bölgesi heyeti ile Irak Sınır Kapıları komitesinin önceki görüşmelerde konuyla ilgili nihai bir anlaşmaya varamadığını belirten Dilan Barzan, “İki taraf, nihai bir anlaşmaya varmak için yarın bir araya gelecek.” ifadesini kullanmıştı.