Beş isim Irak Parlamento başkanlık koltuğu için yarışta

HABER MERKEZİ 

Irak parlamentosunun yeni başkanının yarın seçilmesi planlanırken, Sünni taraflar Muhammed el-Halbusi'nin yerine atanacak isim konusunda henüz anlaşmaya varamadı.

Muhammed el-Halbusi'nin Irak Federal Yüksek Mahkemesi tarafından milletvekili ve meclis başkanı görevinden alınmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Sünni partiler, bu göreve getirilecek aday konusunda hala anlaşmaya varamadı.

Sünni koalisyonların her birinin kendi adayını seçmesi nedeniyle, sorunun parlamentonun yarınki oturumunda çözülmesi kolay görünmüyor.

Irak Parlamentosu, yarın düzenleyeceği olağan üstü oturumda başkanlık koltuğuna oturacak yeni ismin belirlenmesini ele alacak.

Şii Koordinasyon Çerçevesi’ne bağlı Es Sened Fraksiyonu Başkanı Murteza Saadi, Sünni tarafların 5 güçlü isim için yarıştığını açıkladı.

Halbusi’nin liderliğindeki Takaddum Partisi’nin parlamento başkanlık koltuğunu kaybetmek istemediğini aktaran Saadi, Koordinasyon Çerçevesi’nin 37 sandalyeyle parlamentodaki en büyük grup olduğu için adayın Takaddum’dan olmasını tercih ettiğini belirtti.