BMGK, Gazze’de ateşkes için yeniden toplanacak

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu

HABER MERKEZİ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK), Mısır ve Myanmar temsilcilerinin talebi üzerine Gazze'de derhal insani ateşkes çağrısında bulunan karar taslağına oy kullanmak üzere toplanacak.

Reuters'in haberine göre BMGK, Gazze'deki durumu görüşmek ve Mısır ve Myanmar temsilcilerinin talebi üzerine ateşkese oy kullanmak üzere bugün özel bir toplantı yapacak.

Bugün yapılması planlanan oylama, Birleşik Arap Emirlikleri'nin  sunduğu, Gazze'de "derhal insani ateşkes" çağrısı yapan karar taslağına karşı ABD'nin Güvenlik Konseyi'nde veto hakkını kullanmasının ardından düzenleniyor.

Kuzey Kore Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Sun-gyong, Kuzey Kore haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD'nin Gazze'de acil insani ateşkes çağrısında bulunan BMGK karar taslağını engellediğini ifade etti.

ABD’nin Gazze'deki savaşın devam etmesini istediğini iddia eden Kim, "On binlerce sivili öldüren bir müttefiki korumak için ABD vetosunun kötüye kullanılması, yalnızca yasa dışı ve mantıksız bir çifte standart değil, aynı zamanda insanlığa karşı kötülüğün artmasının da bir nedenidir." diye konuştu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adı altında kapsamlı saldırı düzenlemişti. Verilere göre saldırılarda 1400’den fazla İsrailli öldürülmüştü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 12 Aralık’ta yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 18 bin 412’ye yükseldiğini bildirmişti.