CHP Genel Başkanı Özel’den, DEM Parti’ye ziyaret

HABER MERKEZİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özel ve beraberindeki heyet, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tulay Hatımoğulları’nı ziyaret etti.

Özel’i, DEM Parti Genel Merkezi'nde eş genel başkan yardımcıları Mehmet Rüştü Tiryaki ve Özlem Gündüz karşıladı.

Yaklaşık 1 buçuk saatlik görüşmenin ardından Özel, Bakırhan ve Hatımoğulları beraber basın açıklaması yaptılar.

Görüşmenin çok verimli geçtiğini belirten DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, "Başta ekonomik kriz olmak üzere demokrasi, Kürt meselesi, kayyumlar, çevre gibi Türkiye’nin yaşamış olduğumu meseleleri tartıştık, konuştuk.” dedi.

Partisinin sürekli dile getirdiği “Siyasi partiler sorunları diyalogla, müzakereyle çözer” sözünü hatırlatan Bakırhan, “Bu kadar yoğun sorun yaşadığımız bu süreçte muhalefet partilerinin daha fazla müzakere ve diyaloğa ihtiyacı var. Umarım önümüzdeki günlerde de Türkiye’de bulunan siyasi partiler bu diyalog ve müzakere sürecini büyüterek devam ettirirler.” ifadelerini kullandı.”

Eş Genel Başkanlara göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür eden CHP Genel Başkanı Özel, “Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz sürecek. Bu diyaloğun Türkiye demokrasisine çok önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Sözlerine “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eş Başkanı diyesim geldi” diyerek başlayan DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise bir araya gelerek Türkiye’nin ve dünyanın içinden geçtiği siyasi süreci değerlendirdiklerini belirtti.

Siyasi partilerin Türkiye’nin sorunlarını görüşmek, konuşmak ve çözmek üzere diyalog yolunun açık olmasını her zaman umduklarını ifade eden Hatimoğulları, “Ne yazık ki Türkiye tarihine dönüp baktığımızda bu konuda siyasi partilerin tarihi çok zengin deneyimlere sahip değil. Ümit ediyoruz ki biz böylesi bir tabloyu hep birlikte Türkiye'deki bütün siyasi partiler ve Türkiye’deki demokrasi gücünün vicdanı olan yapılarla birlikte bu konuda yol alırız.” dedi.